Teamcoaching

Begeleiding van directie- en managementteams

Mensen verstoppen zich om gevonden te worden

Martin Buber

Na een teamtraject in het directieteam van organisaties met PDBC zijn de aanpassing en/of het gevecht niet leidend meer in besluitvorming en gedrag. Echtheid heeft een significante plek heeft gekregen in de visie op leiderschap en de dagelijkse dynamiek.

Taaksysteem

Er is gekozen voor een aansturing die gezien de organisatiecontext zo gelijkwaardig mogelijk wordt uitgedragen. De organisatiewaarden, en uitgangspunten worden gezien als kapstok voor de teamwaarden en het gedrag dat daarbij hoort. Op deze manier worden teamleden en het team als geheel verbonden aan de organisatie strategie. Dit creĆ«ert duidelijkheid en geeft  houvast in de ontwikkeling naar eigenaarschap en het inzetten van echtheid.

Integreren van verschillen vanuit aansluiting

Meer conflictvaardigheid en de verbinding met jezelf en het mogen uitdragen van jezelf leveren op dat er meer stevigheid (ook vanuit kwetsbaarheid), veerkracht en ontspanning ontstaat. De gevolgen hiervan zijn dat er minder ziekteverzuim is en meer innovatie binnen de organisatie kan ontstaan. Dit alles voorkomt een negatieve cultuur en zorgt voor meer werkplezier, creativiteit en energie. Alle medewerkers maken verbinding met het grotere potentieel, ook de klanten.

De vruchten van diversiteit (de kracht van verschillen benutten) kunnen alleen geplukt worden als eenheid (verbinding met zelf en anderen) op de eerste plek staat.

Verkenningsgesprek

Ben je benieuwd wat meer echtheid voor jou en jouw organisatie kan betekenen? In een verkenningsgesprek wordt dit vanzelf helder.