Individueel programma Echtheid in Leiderschap

Echt leiderschap

Ken jij jezelf? Weet je dat je goed bent in ontsnappen? Dat je een meester-afleider bent? Een goed verborgen thema is de eenzaamheid. Eenzaamheid die niet persé te maken heeft met alleen zijn. Misschien juist niet. Ergens ben je als leider zo getraind in het gericht zijn op anderen dat je jezelf daarin soms als verloren kunt ervaren. Niemand die het doorheeft, je bent toch juist heel sociaal? Maar hoe het er voor de buitenwereld uitziet, is niet altijd wat er van binnen echt leeft. Bij jou resoneert het. Ben jij er klaar voor? Wil je jouw jouw levensenergie een impuls geven door deze leidend te laten zijn in jouw leiderschap?

De maskers

Het masker is een soort (supergoed) eerste antwoord dat je hebt gegeven op dat wat je aantrof als kind. Op de laag van overleven. Je moest ergens van weg. Het masker heeft je toen geholpen dat te doen. Een masker opzetten is voor de meesten van ons geen bewust besluit, het is een reactie op. Door daar in het hier en nu bewustzijn op te krijgen, ontstaat er keuzevrijheid. We onderzoeken welke patronen in je dagelijks leven onderdeel zijn geworden van het verstoppen van jezelf achter een masker. Delen van jezelf krijgen door een maskerade te weinig ruimte en gaan op de achtergrond invloed uitoefenen. Zo kan het gebeuren dat je de weg kwijtraakt, je een gebrek aan zingeving gaat ervaren. Eenzaamheid ondanks alle contacten in de buitenwereld. Maar te weinig contact met (delen van) jezelf. Je gaat herkennen waar het masker dat vroeger zo van dienst was, nu in de weg staat. Een masker opzetten is een gewoonte geworden in bepaalde situaties. Weet je nog hoe het af moet?

De Beweging

Leiderschap is geen solopartij. Het krijgt vorm in de wisselwerking met anderen in de relationele context. Dit vraagt om je aan te laten spreken op wie je bent en wat je doet en op de consequenties voor je omgeving.  Je leert daarin om je eigen echtheid verder te ontwikkelen en simultaan hieraan om deze in te zetten ter bevordering van de echtheid van anderen. Dan is het belangrijk om een innerlijke bedding te hebben. We lopen een jaar lang met elkaar op. Gaan tot de kern.Geen ontsnapping meer mogelijk. Daarmee de organisatie in beweging brengen. Je gaat het ultieme experiment aan: jezelf als instrument in te zetten om daarmee de vooraf bepaalde doelstellingen te halen.

Met de scherpe analyse zit het al wel goed. Wij zoeken samen de onzekerheid op. Ik zal er zijn als veilige baken en tegelijkertijd zal ik je spiegelen, confronteren. Faciliteren om tot de kern te komen. De focus ligt op het aanspreken en benutten van de eigen wijsheid. Hierbij is bewustzijnsontwikkeling van lichaam, hart en brein een essentieel onderdeel. Een integraal programma

Verkenningsgesprek

Ben je benieuwd wat meer echtheid voor jou en jouw organisatie kan betekenen? In een verkenningsgesprek wordt dit vanzelf helder.