Echtheid

Het masker af

Historisch gezien zijn organisaties altijd plekken geweest waar mensen naar toe kwamen met een masker op, zowel in bijna letterlijke als figuurlijke betekenis. Denk aan bedrijfskleding, de witte jas van de dokter en het pak van de directeur. Het uniform duidt iemands beroepsmatige identiteit en rang aan.

Maar de organisatie legt daarmee ook beslag op de persoon: je moet je gedragen volgens zekere van tevoren bepaalde en acceptabele patronen. Het organisatiemasker maakt in die zin onvrij.

Dit geldt zeker voor de leiders van organisaties. Als er iemand dient te voldoen aan de wetten van de stam, dan zijn jullie het wel. Je dient als voorbeeld, soms heb je de wetten zelfs (mede) gemaakt. Zo zit je als team eigenlijk gevangen in je eigen systeem.

Naar het werk komen met het organisatiemasker op zal niet leiden tot optimale samenwerking. Delen van jezelf worden versluierd of zelfs volledig ontkend, wat maakt dat de potentie van elk groepslid niet benut wordt. Dat heeft effect op de samenwerking.

Een bewegingsproces

Echt zijn betekent dat je ergens (de stem van) je bestemming vindt. Bijzonder is dat je hiervoor iets aan moet gaan waar je in eerste instantie (gevoelsmatig) niet naartoe wil. Echtheid vraagt daarmee ook de bereidheid om naar binnen te kijken, om je bewustzijn verder te ontwikkelen. Vaak leidt dit ergens ook weer tot een verrassende ontmoeting met jezelf.

Echtheid vraagt daarmee ook het spannende aan durven gaan. Je eigen kwetsbaarheid onder ogen komen. Je eigen volmaaktheid, de perfectie los te laten. Het vraagt om steeds weer aanwezig zijn.

Staat jouw wezen aan?

Het is een bewegingsproces. De weg naar binnen, maar geen easy road. Het is een weg waar het soms ook schuren gaat. Waar je soms je eigen angst aankijkt, je boosheid en verdriet. Naast ontroering en geluk. Het leven zelf. Niet de mooie verzilverde plaatjes.

Een echte leider zegt: Ik loop er eens eerst twee keer omheen want ik heb even tijd nodig. Maar ik loop er niet van weg.

Verkenningsgesprek

Ben je benieuwd wat meer echtheid voor jou en jouw organisatie kan betekenen? In een verkenningsgesprek wordt dit vanzelf helder.